Antonio Axu
– att leva hår

Känd för sin villkorslösa kärlek till yrket och sin snudd på maniska perfektionism har Antonio Axu på kort tid etablerat sig som Sveriges nya stjärnfrisör.

I den kändistäta salongen på Sibyllegatan i Stockholm ligger väntetiden för en
färgning på flera månader och den som vill bli stylad för ett bröllop måste boka in sig över ett år i förväg.
Visst kan det verka som karriären gått som på räls för den hårt arbetande talangen från söderförort. Men för en ung kille utan kontakter och pengar är vägen från orten till Sibyllegatan lång och krokig. Resan har gått via Paris och Los Angeles, via jobb för de bästa i branschen, som Alexandre Zouari och Giuseppe Franco, samt mängder av tävlingsframgångar och fina utmärkelser, både i Sverige och internationellt.
Som 15-åring kom Antonio Axu in på frisörprogrammet. Det var det första viktiga steget på vägen. För Antonio erbjöd frisörutbildningen inte bara en möjlighet att lära sig drömyrket, den var dessutom en väg ut ur förorten. Parallellt med skolan gick han som lärling och jobbade gratis varje lördag för att lära sig bemästra så mycket av hantverket som möjligt. Målet var redan då att kunna skapa kreationer i världsklass.
Vi 16 års ålder bestämde han sig. Han skulle bli bäst på hår.
Samma år deltog Antonio Axu i sin första europeiska frisörtävling i Paris. Den gången slutade satsningen med en jumboplats, men det var inget som avskräckte Antonio. Han fortsatte tävla i åtta år och skapade sig med tiden en lång och imponerande meritlista full av tunga internationella priser. Bland annat blev han tvåfaldig nordisk mästare i uppsättning och färgdesign. Vid VM 2002 i Las Vegas kom han på fjärde plats i färgning och inte mindre än fem gånger har Antonio Axu blivit nominerad till årets frisör. Endast 21 år gammal fick han äran att göra håret på kronprinsessan Viktoria.
Antonio Axu har levt för sin karriär. Levt för styling. Levt för hår. Kompisar, fritid och nöjen har fått stå tillbaka. Det är priset han fått betala.
För tävlingsmänniskan Axu har det varit lika mycket en kamp som en resa. En kamp för erkännande, en kamp mot sig själv och sin oförmåga att vara 100 procent nöjd, en kamp mot känslan av utanförskap, en kamp mot konkurrenterna.
Revanschsuget och resan är lika vitala delar av Antonio Axus varumärke som yrkesskickligheten och strävan efter perfektionism. Visst kan man tycka att han kommit en bra bit på vägen, men i Antonio Axus huvud har resan just precis börjat.

Bokning

För bokning, maila info@antonioaxu.com eller sänd sms till
+46 (0) 76 207 93 15

Avbokning sker via sms till ovanstående nummer.
Observera att tiden måste avbokas minst 24H innan för att debitering inte ska ske.

Antonio Axu Salon
Sibyllegatan 26
114 49 Stockholm

Antonio Axu Dry Bar
Hotel Diplomat, Strandvägen 7
114 56 Stockholm

Instagram Feed